Opnemen eigen muziek/boodschappen

Opnemen eigen muziek/boodschappen

U bevindt zich hier:
Geschatte leestijd: 1 min.

Vanaf versie 4.1.2 is het mogelijk om via een regel eigen geluiden of boodschappen op te nemen, zodat u geluidsbestanden kunt opnemen zonder toegang tot de web-interface.
Dit kan erg handig zijn om even snel een boodschap te maken of te wijzigen, bijvoorbeeld om te melden dat er een storing is, of bij vakantie of elke andere situatie die flexibiliteit vereist.

U doet dit door, net als anders, een geluidsfile toe te voegen aan uw belplan. Daarna maakt u de regel “record custom sound” aan bij een extensie of DID, voeg het toe als verborgen keuze in een keuzemenu, of voeg als voorwaarde een CallerID toe zodat dit alleen mogelijk is op uw toestel.

How to/record sound/161

Let op bij het gebruik van meerdere talen (multi-language)

Als u gebruikmaakt van geluidsbestanden met meerdere talen (dezelfde bestanden opgenomen in verschillende talen), dient u de schakelaar ‘Multi-language’ (zie screenshot) aan te zetten. Als u dit niet doet, zullen de opnames in andere talen van dit bestand worden verwijderd.

Voorbeeld:

Stel dat u een bericht heeft “Welkom bij bedrijf X, een ogenblik geduld” en u heeft dit bericht in het Nederlands, Engels en Frans en dit bestand wordt afgespeeld in uw belplan.
U voegt nu een regel met “record custom file” toe aan extensie 900 en u vergeet de schakelaar ‘Multi-language’ aan te zetten.
U belt naar extensie 900 en neemt het bericht “Welkom bij bedrijf X, etc.” opnieuw op. Omdat de schakelaar niet aan staat, zullen de Engelse en Franse versie van het bericht verwijderd worden.

Was dit artikel nuttig?
Nee