Verschillende ringtones instellen

Verschillende ringtones instellen

U bevindt zich hier:
Geschatte leestijd: 2 min.

De pbx kan een Alert-info header in de SIP signalling naar uw telefoon versturen zodat uw toestel weet welke ringtone het moet gebruiken voor de oproep.

Maak regel aan

Eerst maakt u een regel aan in uw Inkomend Belplan en/of bij Extensies. Het betreft de regel ‘Set alert/ringtone’. U kunt aangeven welke ringtone u wanneer wilt horen, zoals in het voorbeeld wanneer er een interne oproep is.

How-to/diff ringtones - 193

U kunt er eventueel voor kiezen om deze regel toe te voegen aan de standaard ingebouwde routines. Het kan zijn dat dit u veel werk bespaart (afhankelijk van uw configuratie).

Deze regel zorgt ervoor dat de pbx de header naar uw telefoon stuurt die het gebruik van een andere ringtone aangeeft; Alert-Info: <http://127.0.0.1/>;info=alert-internal

U kunt deze regel ook toevoegen aan uw inkomend verkeer in het belplan. In dit geval gebruikt u als type: ‘external call’.

Als u zero-touch autoprovisioning gebruikt voor uw toestellen, bent u meteen klaar want wij hebben deze configuratie dan al voor u gedaan.

Als u andere ringtones wenst dan de standaard ringtones.

Als u bijvoorbeeld een Yealink toestel gebruikt (en we nemen aan dat u de zero-touch autoprovisioning gebruikt), kunt u het volgende stukje tekst toevoegen aan de tab Extra Config van uw toestel alleen in Communicatie/Toestellen. Of u voegt het toe een aan de Extra Config tab in Communicatie/Algemene Instellingen als u de ringtone voor alle toestellen van toepassing wilt laten zijn. Bij de laatste optie dient u eerst een telefoontype te selecteren voordat u de tekst toevoegt.

distinctive_ring_tones.alert_info.1.ringer = 6
distinctive_ring_tones.alert_info.1.text = alert-internal

how to/diff ringtones - 194

How to/diff ringtone - 195

Ringtone (ringer) #6 is een heel ander geluid dan de andere ringtones bij Yealink toestellen.

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de ringtone voor externe oproepen te wijzigen. In dat geval gebruikt u de volgende tekst:

distinctive_ring_tones.alert_info.2.ringer = 6
distinctive_ring_tones.alert_info.2.text = alert-external

De wijzigingen zullen opgeslagen worden nadat uw toestel de configuratie opnieuw opgehaald heeft. Dit kan tot 24 uur duren. U kunt dit versnellen door uw telefoon te herstarten.

Handmatig configureren

Als u ervoor kiest om uw toestel handmatig te configureren in plaats van via zero-touch provisioning, moet u zelf een ringtone instellen en ervoor zorgen dat het toestel op de juiste manier reageert op de Alert-Info header. Op een Yealink toestel logt u in op de web-interface van uw toestel en gaat u naar Settings/Ring menu zoals in het screenshot hieronder.

How to/diff ringtones - 196

Hier kiest u een internal ringer text (alert-internal of alert-external) en kiest u een ringtone.

Als u de voorkeur heeft voor het importeren van uw eigen config-file, moet u onderstaande tekst gebruiken:

distinctive_ring_tones.alert_info.1.ringer = 6
distinctive_ring_tones.alert_info.1.text = alert-internal

Was dit artikel nuttig?
Nee