Reguliere autoprovisioning

Reguliere autoprovisioning

U bevindt zich hier:
Geschatte leestijd: 1 min.

Reguliere autoprovisioning (niet zero-touch)

Naast de zero-touch provisioning is het mogelijk om auto-provisioning te regelen voor toestellen die niet ondersteund worden. U moet dan enkele stappen handmatig uitvoeren die de zero-touch provisioning anders voor u doet. We bevelen zero-touch provisioning aan maar als dat niet kan, is deze methode nog steeds veel sneller dan compleet handmatige configuratie van toestellen.

Auto-provisioning werkt door het genereren en uploaden (via ftp) van telefoon-configuratiebestanden naar de vpbx en het handmatig invoeren van een provisioning-url, of door het pushen van de provisioning-url via DHCP Opties in de LAN waarin het toestel zich bevindt.

Stap 1.

Eerst maakt u het toestel of de toestellen aan in Communicatie/Toestellen. Voor de provisioning zijn de volgende instellingen van belang:

  • Toesteltype
  • Toestel MAC

Zonder deze instellingen is het onduidelijk welke configuratie-bestanden er gegenereerd moeten worden.

Stap 2.

De provisioning-bestanden zijn beveiligd. Wij hechten veel waarde aan beveiliging. U moet het pbx-certificaat downloaden via Systeem/Certificaten. Kies het certificaat, klik op ‘Overzicht’ en download het PEM encoded certificaat.

provisioning/139

Stap 3.

Dit certificaat moet u uploaden in uw toestel door de web-interface van het toestel te gebruiken. Zet de optie ‘accepteer alleen trusted certificates’ UIT. U kúnt deze optie soms AAN zetten, maar alleen als u een geldige certificate chain heeft. Vraag dit eerst na.

Stap 4.

Het provisioning bestand dat u gebruikt in uw toestel (of via DHCP-options) is

https://ip-address:442 or https://yourpbx.domain.tld:442

Bewaar de settings en check of de firewall verkeer toestaat voor het IP-adres over poort 442.

Stap 5.

Start de provisioning van uw toestel via de menu-optie of herstart uw telefoon.

Was dit artikel nuttig?
Nee