Instelhulpen / wizards

Instelhulpen / wizards

U bevindt zich hier:
Geschatte leestijd: 2 min.

We hebben twee instelhulpen gemaakt in de pbx om u te helpen snel te kunnen starten. U vindt deze rechtsboven in het instellingen-menu.

U kunt altijd later nog instellingen wijzigen dus u hoeft zich daarover geen zorgen te maken bij het instellen.

U komt wellicht opties tegen die niet in deze handleiding worden uitgelegd. Houdt u zich in dat geval aan de standaard-waarden, tenzij u precies weet wat u doet.

Systeem opzet

Gebruik deze optie voor initieel gebruik. Het helpt u een SIP-trunk op te zetten en uitgaand telefoonverkeer te kunnen gebruiken. Als u uw inkomend nummer correct opgeeft, kunt u ook gebeld worden. Maar als er is nog geen telefoons geconfigureerd zijn dat deze worden gelinkt aan een echo-test.

Deze instelhulp helpt u een minimale opzet voor test-doeleinden op te zetten. Voor het opzetten van een productie-systeem raden we aan om ook de Firewall en de Misbruikpreventie-functie te configureren.

Het kengetal wordt zonder de voorloop-nul ingetoetst.

Het nummervoorvoegsel kan later veranderd of verwijderd worden. Het hoofdnummer is het inkomende nummer waarop uw kantoor gebeld wordt.

hostnaam SIP-provider (heb je gekregen)

  • Authenticatiewijze: meestal wachtwoord-gebaseerd;
  • IP-adres of hostname: de hostnaam van uw SIP-provider. Check eventueel bij uw SIP provider.
  • Houd de velden ‘Authenticatie gebruiker’ en ‘Van gebruiker’ op de standaardinstelling tenzij u van uw SIP-provider andere instructies krijgt.
  • NAT kunt u zonder problemen AAN zetten als u wilt.

Voer uw telefoonnummer in waarop uw kantoor gebeld wordt.

Controleer nu uw instellingen en klik op Voltooien.

 

Toestel gebruikersnaam

Met deze instelhulp kunt u snel telefoons instellen. Het bestaat uit drie delen: IP telefoon, extensie en telefoon-gebruiker. U hoeft PBX-gebruiker niet te hebben maar die optie zorgt wel voor meer functionaliteit.

  • De user ID dat u invoert is meteen ook de extensie (het interne telefoonnummer);
  • Het wachtwoord wordt gebruikt door de eindgebruiker om in te loggen in de web-interface, tezamen met de User-ID;
  • De Pincode wordt gebruikt om de voicemailbox te gebruiken en voor hot desking

Als Voicemail wordt aangemaakt bij de gebruiker, zal het mogelijk worden om een voicemail te versturen in een geluidsfile. Als er geen e-mailadres is opgegeven, zullen de voicemailberichten niet per mail verstuurd kunnen worden en worden deze verwijderd.

Selecteer het toestel-type uit de lijst. Als uw telefoon er niet tussen staat, kiest u ‘generic SIP Phone’. Toestelwachtwoord wordt gebruikt door uw telefoon om zich aan te melden bij de PBX.

Controleer de instellingen en klik op Voltooien.

Was dit artikel nuttig?
Nee